
Bloedprikken in coronatijd
Moet u bloed laten prikken? Of materialen inleveren voor onderzoek, bijvoorbeeld urine of ontlasting? Ook tijdens de lockdown kunt u op alle prikposten terecht. Hier leest u alle belangrijke informatie over uw bezoek aan onze priklocaties.
Alléén op afspraak
Bloedprikken en materialen inleveren voor onderzoek kan alléén op afspraak. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak.
Ga naar www.jbz.nl/prikafspraak en maak een afspraak
Hulp nodig? Bel dan (073) 553 36 99 (op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). U kiest in het menu voor keuze 1.
Een afspraak maken is nodig bij alle JBZ-priklocaties (behalve bij de prikpost 'In de Leonardus' aan het Emmaplein in 's-Hertogenbosch).
Prikposten
Door het coronavirus zijn een aantal prikposten gesloten of veranderd van locatie. Voor bloedprikken en materiaal inleveren (zoals urine of ontlasting), kunt u terecht op verschillende locaties.
Antistollingsmedicatie
Bent u bij de Trombosedienst? Dan is het belangrijk om de INR op tijd te bepalen. Kijk daarom goed op welke prikpost u terecht kunt.
Wat u kunt verwachten
Bloedprikken in coronatijd gaat anders dan u misschien gewend bent. In dit filmpje ziet u wat u kunt verwachten.
Coronamaatregelen
Mondkapje verplicht
Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het JBZ en bij onze prikposten. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Wij vragen u zelf een mondkapje mee te nemen.
Screening op coronaklachten
Wij willen graag vooraf weten of u misschien coronaklachten heeft. Vul daarom op de dag van uw afspraak een korte vragenlijst in op www.jbz.nl/screening.
Heeft u klachten? Dan pakt u bij de prikposten zelf een medisch mondneusmasker. Deze liggen bij de ingang. Op de JBZ-locaties in ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel krijgt u een medisch mondneusmasker van een medewerker.
Heeft u corona? Of bent u om een andere reden in thuisquarantaine? Bijvoorbeeld omdat u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Neem dan contact op met de aanvrager van het onderzoek. De aanvrager bepaalt of het bloedprikken toch door moet gaan.
Kom alleen
Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak. Een begeleider kan u wel naar de ingang brengen. Bij kinderen of in bijzondere situaties maken we een uitzondering.
Kom niet te vroeg en niet te laat
Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de priklokatie. Als u 5 minuten van te voren naar binnen gaat, is dat voldoende. Bent u te vroeg? Wacht dan in de auto of buiten.
Houd afstand
Houd overal 1,5 meter afstand en volg de aanwijzing van de medewerkers op.
Tijdens het bloedprikken
Wij vragen u tijdens het bloedprikken de andere kant op te kijken.
Snel weer weg
Ga meteen na het bloedprikken het ziekenhuis of de prikpost uit, behalve als u nog een afspraak heeft.
Beschermingsmaatregelen medewerkers
Onze medewerkers dragen een medisch mondneusmasker bij het bloedprikken. Daarnaast is het belangrijk dat onze patiënten en onze medewerkers de algemene hygiënemaatregelen goed volgen. Vooral goede handhygiëne is belangrijk. Daarom desinfecteren onze medewerkers hun handen voordat ze bloed bij u afnemen. Dit vermindert de kans op besmetting van alle virussen en bacteriën.