Bloedprikken en materiaalafgifte alleen nog op afspraak

De afgelopen tijd was het erg druk bij de bloedafnamelocaties van het JBZ. Dit komt ook omdat veel prikposten in de regio nog gesloten zijn. We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij staan of in de wachtkamer lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten voortaan alleen op afspraak terecht voor bloedprikken of materiaalafgifte. Zo worden patiënten vlot en veilig geholpen. Vanaf maandag 13 juli moeten patiënten éérst een afspraak maken.

Online of telefonisch

Na uw verwijzing kan een patiënt via onze website www.jbz.nl/prikafspraak in een veilige online omgeving zelf een datum en tijd voor een afspraak kiezen. Na het maken van de afspraak ontvangt de patiënt per e-mail een afspraakbevestiging.

De patiënt kan ook bellen. Op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur naar (073) 553 36 99. Wanneer de patiënt telefonisch een afspraak heeft gemaakt ontvangt hij een bevestiging per brief.

Het maken van een afspraak is verplicht voor bloedprikken en materiaalafgifte bij al onze priklocaties (behalve bij de prikpost 'In de Leonardus' aan het Emmaplein in 's-Hertogenbosch).

CITO

Als een patiënt nog dezelfde dag geprikt moet worden kan deze zonder afspraak terecht. Het is dan wel nodig dat dit aangegeven staat op het aanvraagformulier i.v.m. het doorbellen van de uitslagen.

Houd er rekening mee dat bloedmonsters afgenomen op een andere locatie dan de hoofdlocatie nog getransporteerd moeten worden naar het laboratorium. Het bloedonderzoek kan daardoor niet direct worden uitgevoerd.

Wat vragen wij van u?

Wij vragen u bij het uitschrijven van een verwijzing voor bloedafname of materiaalafgifte, uw patiënten te attenderen op deze verandering. Voor patiënten die écht niet in staat zijn naar een van de priklocaties te komen kunt u via Zorgdomein een huisbezoek aanvragen. Vraag alleen om de bloedafname eerder dan 5 werkdagen in te plannen als dit écht noodzakelijk is. Onze capaciteit is namelijk nog beperkt.

In totaal hebben de afgelopen 4 weken 17.173 mensen een afspraak gemaakt voor bloedprikken of materiaalafgifte. We zien op dit moment dat relatief veel patiënten nog bellen. De afgelopen week maakte 53 procent van de mensen online een afspraak, 47 procent van de mensen deed dit telefonisch.

Helpt u ons mee de mogelijkheid om online een afspraak te maken onder de aandacht te brengen bij uw patiënten? Dit werkt heel eenvoudig en kan zonder DigiD of andere inloggegevens. Dank u wel alvast voor uw medewerking!

Heeft u vragen?

Bent u huisarts en heeft u over bovenstaande maatregelen vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Diagnostiek via (073) 553 30 99. Wij staan u graag te woord. 

Kijk voor een actueel overzicht van al onze priklocaties op www.jbz.nl/prikposten.

Laatste revisie: 17 september 2020 - 11:44