Dinsdag 4 september 2018

Bijeenkomst ‘Doorleven met dementie’ in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Op vrijdag 21 september organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis een lezing en interactieve bijeenkomst over dementie, ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag. Patiënten, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 19.30 uur in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is ook mogelijk slechts een van beide delen bij te wonen. Aanmelden kan tot 15 september.

Twee mensen hand in hand weerspiegeld in plas water

Doorleven met dementie: het Doorleefplan

De bijeenkomst staat in het teken van het Doorleefplan Dementie. Dit plan is ontwikkeld om mensen met de diagnose ‘dementie’ en hun naasten te helpen om grip te houden op hun leven. Om door te leven. Het plan geeft tips en adviezen voor voeding, beweging, activiteiten en veiligheid. Per thema is ruimte om samen met de naaste de eigen wensen en mogelijkheden in te vullen. Voor de zorgverlener bevat het Doorleefplan een checklist met aandachtspunten voor de begeleiding. Deze combinatie van adviezen aan de zorgverlener en vragen wat de patiënt met dementie zelf wenst, is uniek. Het plan is geschreven door geriater Paul Dautzenberg in samenwerking met Raymond van de Walle specialist Ouderengeneeskunde en Lian Vos, van de organisatie Saar aan Huis.

Programma

In het eerste deel van de bijeenkomst ‘Doorleven met dementie’ gaan geriaters Paul Dautzenberg en Raymond van Marumstaat in op de diagnose dementie nu en in de toekomst, en op het Doorleefplan. Het tweede deel bestaat uit een interactieve sessie waarin het gebruik van het Doorleefplan en checklist centraal staat. Voor alle deelnemers ligt één exemplaar van het Doorleefplan klaar en er is een digitale versie beschikbaar.

Aanmelden vóór 15 september

De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot 15 september via a.cvg@jbz.nl. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u wenst te komen en of u bij beide delen aanwezig wilt zijn, of alleen bij deel 1.

Betrokken Afdelingen

Laatste revisie: 11 januari 2019 - 17:00