Binnentuin met groene bomen

Bewegingsregistratie bij de ziekte van Parkinson (Parkinson Kinetigraph, PKG)

Bij dit onderzoek meet de arts het effect van uw medicijnen op uw bewegingspatroon. Hiervoor gebruiken we een Parkinson Kinetigraph (PKG). Dit is een apparaatje in de vorm van een polshorloge dat uw bewegingen registreert.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code NEU-061
Laatste revisie: 20 november 2019 - 16:25
Hoe verloopt het onderzoek?

Bewegingsregistratie bij de ziekte van Parkinson (Parkinson Kinetigraph, PKG)

Tijdens het onderzoek meten wij uw bewegingspatroon aan de hand van beweging. Dit gebeurt met een polshorloge (Parkinson Kinetigraph, PKG) dat bewegingen registreert. Ook houdt u bij wanneer u uw medicijnen inneemt. Zo kan de arts zien hoe u op de medicijnen reageert.

Tijdens het onderzoek

Met dit horloge gaat u naar huis. U draagt het horloge 24 uur per dag, dus zowel overdag als ‘s nachts. Dit doet u 7 dagen lang. Tijdens deze periode mag u gewoon uw dagelijkse bezigheden doen.

U moet thuis met het volgende rekening houden omdat het horloge hier niet tegen kan:

• U mag niet in bad of zwemmen met het horloge om. Let u er op dat u het horloge weer snel omdoet, nadat u het af heeft gedaan.
  • U mag wel douchen met het horloge om. Dus ook een paar spetters water van handen wassen of afwassen is geen probleem voor het horloge.

U heeft het horloge in bruikleen. We verwachten dat u hier zorgvuldig mee omgaat. U bent tijdens de bruikleenperiode wettelijk aansprakelijk voor diefstal, verlies en/of schade aan het apparaat.

Voor het onderzoek moet u een bruikleenovereenkomst tekenen. Het onderzoek mag alleen uitgevoerd worden, als u de bruikleenovereenkomst tekent.

Ga naar de bruikleenovereenkomst

Hoe levert u het horloge weer in?

Na 7 dagen levert u het horloge weer in. Hiervoor heeft u 2 mogelijkheden:

• U brengt het horloge terug naar de afdeling Klinische Neurofysiologie, gebouw C, verdieping 1, ontvangst 5.
  • U stuurt het horloge op in de antwoordenvelop die u heeft gekregen.

U krijgt de uitslag van het onderzoek van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd.

Dan kunt u deze voor het onderzoek stellen. U mag ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Klinische Neurofysiologie, telefoonnummer (073) 553 86 80.