Bekkenbodemcentrum

Op 26 juni 2019 is het Bekkenbodemcentrum gestart. Een gespecialiseerd centrum waar de vrouw met bekkenbodemklachten, afhankelijk van de complexiteit van haar klacht, meteen gezien kan worden door de gynaecoloog, de chirurg, de maag-darm-lever arts en/of de bekkenfysiotherapeut. 

Slechts 17% van de vrouwen zoekt hulp

Een op de 3 vrouwen heeft klachten van de bekkenbodem; prolaps, incontinentie voor urine of ontlasting, moeizame ontlasting, pijn of pijn bij de coitus. Dit betekent dat er 32.000 vrouwen in ons zorggebied rondlopen met deze klachten.

Slechts 17% zoekt hulp. Dat is erg jammer, want 50% van de vrouwen geeft na een polikliniekbezoek bij ons aan dat zij terugkijkend hadden gewild dat ze eerder een afspraak hadden gemaakt.

Patiënt ondersteunen in de keuze

Het Bekkenbodemcentrum heeft als missie het toegankelijker maken van de bekkenbodemzorg, deze zorg beter op elkaar af te laten stemmen en uniform te werk te gaan. Dit schept duidelijkheid, zowel voor vrouw als de zorgverleners om haar heen (huisarts, bekkenfysiotherapeut). Wij denken vanuit de patiënt en ondersteunen haar in haar keuzes. Om de patiënt nog beter van informatie te voorzien, hebben wij sinds kort een zorgapp gelanceerd. Hierin vindt zij afspraken terug, met zowel praktische als  meer toegepaste informatie over de behandelingen en onderzoeken die zij krijgt. Zo werken wij binnen de kernkwaliteiten van het JBZ aan eigen regie voor de patiënt.

Samen met jullie

Aangezien samenwerking bij ons hoog in het vaandel staat, zien wij er weer naar uit jullie allen te ontmoeten op de huisartsen nascholingsmiddag in januari 2020 over prolaps en vulvaklachten.                                                                           

Laatste revisie: 19 november 2019 - 17:19