Headerafbeelding
Een man doet een inspanningstest op de fiets, een functie-assistente bekijkt de resultaten op twee schermen
Behandeling

WielerFit

WielerFit XL is een begeleidingsprogramma voor wielrenners en mountainbikers. 

WielerFit XL is bedoeld voor alle wielrenners en mountainbikers. Zowel recreatieve wielrenners en mountainbikers als (semi) professionals. 

U krijgt bij WielerFit XL persoonlijke begeleiding op het gebied van gezondheid, voeding en training. Het team van WielerFit XL bestaat uit een sportarts, sportfysiotherapeut, chiropractor, sportdiëtist en een wielertrainer die ervaring hebben met wielrennen en het begeleiden hiervan.

WielerFit XL bestaat uit:

  • Uitgebreid sport medisch onderzoek en sportkeuringen
  • Inspanningstesten (ook mogelijk op uw eigen fiets)
  • Dynamische fietspositiemeting
  • Medische fitness, krachttraining en corestability
  • Voeding en sportdiëtetiek
  • Trainingsschema’s en begeleiding

Wanneer u klachten of blessures heeft kunt u snel en gemakkelijk terecht bij een sportfysiotherapeut en sportarts voor een consult. 

Daarnaast organiseren we in samenwerking met Cyclolab informatieve congressen en symposia, waar u de nieuwste kennis rondom wielrennen en mountainbiken kunt opdoen.

Lise vertelt over haar ervaringen

Lise Visser is een enthousiasteling op het gebied van wielrennen en fixed gear racing. Ze heeft bij onze sportarts Arjan Kokshoorn een sportmedisch onderzoek gedaan. In deze blog deelt ze waarom ze voor het onderzoek gekozen heeft, de resultaten en haar ervaring.

Lees de blog

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak op het Sport Medisch Centrum:

  • uw legitimatiebewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Soms moet u zich extra voorbereiden op uw afspraak in het SMC. Bijvoorbeeld als u een onderzoek of behandeling krijgt. Dit leest u bij de informatie over uw onderzoek of behandeling. 

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code SMC-041
Laatste revisie: 5 april 2022 - 13:10

WielerFit