Headerafbeelding
Fysiotherapeut haalt een man op in de wachtruimte
Behandeling

Shockwavetherapie

Bij shockwavetherapie behandelen we u met 'schokgolven'. Dat zijn geluidsgolven die pijnklachten kunnen verminderen.

De schokgolven versterken de stofwisseling en verbeteren de bloedsomloop. Op die manier herstelt het lichaam zichzelf. Shockwavetherapie kan helpen bij pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten.

Shockwavetherapie is niet pijnlijk. We behandelen alleen de plek waar u pijn heeft.

We gebruiken shockwavetherapie bijvoorbeeld bij:

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak op het Sport Medisch Centrum:

  • uw legitimatiebewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Soms moet u zich extra voorbereiden op uw afspraak in het SMC. Bijvoorbeeld als u een onderzoek of behandeling krijgt. Dit leest u bij de informatie over uw onderzoek of behandeling. 

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Meer informatie

Code SMC-033
Laatste revisie: 7 maart 2023 - 15:38

Shockwavetherapie