Behandeling

IVF-behandeling

IVF staat voor In Vitro Fertilisatie.

Dit betekent bevruchting buiten het lichaam. Bij de IVF-behandeling brengen we een eicel en een zaadcel buiten het lichaam samen. Zo proberen we de eicel te bevruchten. Als de bevruchting lukt, dan plaatsen we de embryo(’s) terug in de baarmoeder. Dit zijn bevruchte eicellen. In de folder 'U krijgt een IVF-behandeling' leest u meer over deze behandeling.

Bij 'Lees meer' vindt u een filmpje over de IVF-behandeling. Wij raden u aan dit filmpje ter voorbereiding te bekijken.

Lees meer

IVF video

Wanneer u begint met een IVF-behandeling, hoort u veel en ingewikkelde informatie. Er komt veel op u af. Om de behandeling van IVF/ICSI begrijpelijker voor u maken, hebben we een interactieve video gemaakt. Hiermee willen we de hoeveelheid en ingewikkelde informatie die u krijgt, stap-voor-stap aanbieden. Zo krijgt u beter inzicht in de behandeling en welke keuzes u kunt maken.

Eerste afspraak op de polikliniek

Door deze interactieve video vóór uw eerste afspraak te bekijken, kunt u zich beter voorbereiden op het intake gesprek met de arts en de verpleegkundige. In de video leggen we uit hoe de gehele IVF-behandeling gaat.

In de video maken we gebruik van animaties en keuzemogelijkheden. U bepaalt zelf welke fase u in de video wilt bekijken. U kunt de video in uw tempo zien en op het moment dat het u het beste uitkomt. De fasen in de behandeling kunt u steeds opnieuw bekijken.

Doordat u ziet hoe de behandeling verloopt, weet u wat u kunt verwachten. Eventuele vragen die u heeft na het zien van de video, kunt u dan meteen bij het eerste gesprek met de arts bespreken.

Betrokken afdelingen

Code GYN-031
Laatste revisie: 22 juli 2020 - 10:12

IVF-behandeling