Headerafbeelding
afdelingen oogheelkunde
Behandeling

Foto dynamische therapie bij maculadegeneratie

Met Foto Dynamische Therapie (PDT) worden de lekkende of afwijkende bloedvaatjes gesloten. Dit remt de groei van de nieuwe bloedvaatjes achter het netvlies die maculadegeneratie veroorzaken.

Bij PDT geeft de oogarts u een lichtgevoelige stof via uw bloed. Deze stof hecht zich aan de nieuw gevormde bloedvaatjes in de macula. De oogarts activeert de lichtgevoelige stof met een zachte laserstraal. Hierdoor stolt het bloed in de lekkende vaatjes. Ander weefsel (zoals het netvlies) in uw oog wordt door deze behandeling niet beschadigd. 

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Betrokken afdelingen

Code OOG-741
Laatste revisie: 29 december 2022 - 16:03

Foto dynamische therapie bij maculadegeneratie