Headerafbeelding
Mobiele telefoon
Behandeling

Covid-19 thuismonitoring

Mensen met Covid-19 kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code COR-064
Laatste revisie: 2 mei 2023 - 10:23
Hoe verloopt thuismonitoring?

Covid-19 thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. Deze metingen komen binnen bij het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de huisarts. Zo houden we u goed in de gaten.

Op de pagina 'Covid Thuis' vindt u alle belangrijke informatie.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Daarnaast krijgt u een saturatiemetertje mee. Zelf schaft u een thermometer aan.

Als het nodig is om ook uw bloedsuiker te meten, krijgt u hiervoor een bloedsuikermeter mee.

Bij thuismonitoring voert u 3 keer per dag metingen over uw gezondheid in, via een app op uw telefoon of tablet. Het gaat om uw zuurstofsaturatie, uw ademhalingsfrequentie, uw lichaamstemperatuur en soms ook uw bloedduiker. Deze metingen komen binnen bij het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de huisarts. Als het nodig is zal de huisarts actie ondernemen. Zo houden we u goed in de gaten.

Op de pagina 'Covid Thuis' vindt u alle belangrijke informatie.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!