Headerafbeelding
Mobiele telefoon
Behandeling

Chronische buikklachten thuismonitoring

Mensen met chronische buikklachten kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. Uw huisarts kan u hiervoor aanmelden.

Thuismonitoring geeft u meer inzicht in uw klachten en hoe u die kunt verminderen. Bij uw eerste bezoek aan de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten bent u dan beter voorbereid.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie
Code INT-402
Laatste revisie: 2 mei 2023 - 10:41
Hoe verloopt thuismonitoring?

Chronische buikklachten thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. U vult via de app onder meer uw pijnklachten, ontlastingspatroon en buikklachten in. De metingen komen binnen bij het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan kan het zijn dat wij contact met u opnemen om te vragen hoe het met u gaat. Heeft u zelf vragen? Dan kunt u die via de app stellen. Wanneer het nodig is overleggen wij met de verpleegkundig specialist.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Hoe geeft u metingen door via de app?

In de Thuismeten app krijgt u uitleg over de verschillende metingen, bijvoorbeeld van uw pijnklachten of uw ontlastingspatroon. Deze worden automatisch voor u klaargezet en staan onder het kopje 'Acties'. Om de meting te verzenden, klikt u vervolgens op 'verstuur' en dan komt de meting binnen bij het Monitoringcentrum.

Hoe vaak en wanneer doet u de metingen?

Via de app krijgt u meldingen wanneer en hoe vaak u moet meten. In de eerste week is dat dagelijks en daarna wordt dat minder.

Vragenlijst

De polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten stuurt via de app ook een vragenlijst die u moet invullen in MijnJBZ. Pas nadat u deze heeft ingevuld kunnen we een afspraak voor u inplannen op de polikliniek.

Informatie

Ook onder de knop ‘zelfzorg’ treft u een overzicht van alle beschikbare informatie over chronische buikklachten en hoe u deze kunt verminderen.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!