Barbara de Laat - Donders

Babs 3.0

4 mei 2016

Hoi allemaal,

Ook zo aan het genieten van het mooie weer?

Ik had het geluk dat ik vorige week al mocht genieten van mooi weer en wel aan de Italiaanse kust.

We waren met het hele gezin een weekje uitgenodigd om bij te komen van het afgelopen jaar. En dat is precies wat we gedaan hebben.

Wat een genot om zo een week met z'n 5-jes door te brengen. Wat werden we regelmatig verrast door de kinderen die met wijze uitspraken kwamen (Kas (9 jaar): maar mam, de omtrek van een cirkel kun je berekenen met pi. Babs: Huh...weet je wel wat pi is??? Kas: Ja hoor, een oneindig getal: 3,14 enz.) en dingen vertelden waarvan ik nog niets wist (Nouk op de enige regenachtige middag: mam, heb je het koud? Dan moet je gewoon even de thermostaat bij plussen. Hij hangt daar en werkt zo. Babs: Huh...hoe weet jij wat een thermostaat is en hoe die werkt??? Nouk met een glimlach: Ooh....dat doe ik thuis soms ook wel eens als jij even boodschappen bent doen. :-)

Ik ben afgelopen jaar wel veel thuis geweest maar toch heb ik delen van de kinderen gemist. Ze zijn ondertussen ook gewoon weer een jaartje ouder. Ik ben veel met mezelf bezig geweest maar ik heb het gevoel dat ik door deze vakantie weer een beetje aangehaakt ben bij de rest van het gezin. En dat geeft me enorm veel energie.

Babs en haar familie op vakantie

Ik heb mijn fotodagboek t/m de chemokuren af en dat geeft erg veel voldoening. Het geeft de mogelijkheid om ook met de kinderen terug te kijken op het afgelopen jaar. Bij het maken van het boek is alles weer eens voorbij gekomen en als ik er nu doorheen blader, kan ik alleen maar trots zijn.

Babs' fotodagboek

Vanaf volgende week ga ik 2x per week 3 uur werken. Begin juni, na Herstel & Balans, ga ik terug naar mijn 3 dagen en start ik met 3x3 uur. Vanaf dat moment wordt het iedere 2 weken met een uurtje opgehoogd (3x4 uur, 3x5 uur enz) en zou ik in september weer helemaal terug moeten zijn.

Ik word blij van zo'n schema en heb erg veel zin om weer aan de slag te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik weer wat meer uren ga maken, mijn oude routine ook wel terug zal komen. Het liefst ben ik in september zowel kwantitatief als kwalitatief weer op mijn oude niveau, maar ik krijg alle ruimte om de planning tussentijds aan te passen als blijkt dat het minder snel gaat.

En met dit vooruitzicht ga ik ook met een gerust gevoel lekker aan het werk.

Dan nog die andere, altijddurende strijd: mijn lijf.

De eerlijkste uitspraak die ik vorig jaar kreeg: ‘goh, ik dacht dat je veel dunner zou zijn geworden. Je hebt toch kanker’.

Fantastisch.

En ergens best logisch want dat is wat veel mensen denken. Maar ik ben niet dunner geworden. Ik heb geen last gehad van kanker. Ik heb de kanker toevallig ontdekt en de tumor is verwijderd voordat kanker mijn lijf kon overnemen. Ik heb alleen last gehad van de behandelingen en die hebben allemaal ‘gewichtstoename’ in de bijwerkingen staan. Fijn……

Maar ook hier is weer energie voor na deze vakantie. Ik ga er vol tegenaan. 

Ook mijn haren zijn weer bijna in mijn oude coupe. Als ik in de spiegel kijk, zie ik steeds meer mezelf. Ik voel me ook steeds meer mezelf. Ik blijf elke week weer ontdekken dat ik meer de oude word. Ik herken dit proces van 6 jaar geleden.

Hier komt Babs 3.0 aan.

Liefs, Barbara

Dit is een persoonlijke blog, waarin Barbara de Laat-Donders schrijft over haar eigen ervaringen als patiënt van het Borstcentrum JBZ. Alle beschreven gezichtspunten en ervaringen in deze blog zijn persoonlijk en niet representatief voor die van andere mensen. De uitvoering van de behandelingen kan inmiddels veranderd zijn. De blogs zijn dan ook geen vervanging van professionele medische informatie en adviezen van zorgverleners. Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. Het is niet toegestaan citaten over te nemen uit deze blog, zonder toestemming van de auteur. Lees ook Barbara's andere blogs.

Laatste revisie: 3 augustus 2021 - 10:39