Profielfoto zorgverlener Annemiek Berkelmans
Mevr.

A.M.T. (Annemiek) Berkelmans-van Heijst

Hartrevalidatieverpleegkundige

Als gespecialiseerd verpleegkundige ontmoet ik mensen op de polikliniek die een hartaandoening hebben. De patiënten in deze doelgroep worden door mij en mijn collega Marleen Rijkers gezien.

Tijdens uw opname in het JBZ op de afdeling Cardiologie meldt de cardioloog u aan voor hartrevalidatie. Het kan ook zijn dat u in een ander ziekenhuis bent opgenomen voor een hartaandoening en in het JBZ hartrevalidatie gaat volgen. Als u in het JBZ bent opgenomen, komen wij een keer kennismaken op de afdeling. Nadat uw cardioloog u heeft aangemeld, krijgt u van de hartrevalidatieverpleegkundige een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats ongeveer twee weken na ontslag op de poli.

Lees meer

Een hartaandoening is niet niks en is vaak aanleiding om eens te kijken naar het dagelijks leven. We willen patiënten met een hartaandoening bewuster maken van hun levensstijl en kijken of daar iets verbeterd kan worden. Ook kijken we naar het psychisch effect van de aandoening en of daarin ondersteuning aangeboden moet worden. Dit kan door trainingen of individuele begeleiding. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht met vragen.

Uiteindelijk bekijken we hoe het hartrevalidatietraject er voor de individuele patiënten met een hartaandoening uit moet gaan zien. Het doel is dat patiënten weer het vertrouwen krijgen om het leven te herpakken op een zo gezond mogelijke manier. Hopelijk om herhaling op een hartaandoening in de toekomst te voorkomen.

Afdelingen

Laatste revisie: 25 juli 2019 - 18:56