Headerafbeelding
tolbrug-gebouw-buiten
Afdeling

Spreekuur (in)continentieverpleegkundige Revalidatiegeneeskunde

Iedereen die te maken heeft met ongewild verlies van urine en/of ontlasting of obstipatie kan een afspraak maken op het spreekuur van de (in)continentieverpleegkundige. U moet wel bekend zijn bij een revalidatiearts.

Veel mensen met incontinentie klachten vinden het heel moeilijk om daar over te praten. Zij zoeken geen of pas heel laat hulp. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden voor behandeling en verzorging. Een goede begeleiding kan u helpen een stap in de goede richting te zetten. Waardoor u zich mogelijk prettiger en zelfverzekerder gaat voelen. De (in)continentieverpleegkundige is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen met incontinentieproblemen.

Wat kan de (in)continentieverpleegkundige voor u doen

Betrokken afdelingen

Code REV-127
Laatste revisie: 26 mei 2020 - 15:14
Wat kan de (in)continentieverpleegkundige voor u doen

Spreekuur (in)continentieverpleegkundige Revalidatiegeneeskunde

De (in)continentieverpleegkundige kan u leren omgaan met incontinentie. Dit doet de verpleegkundige door het geven van informatie, uitleg en begeleiding over:

  • Urine- en/of ontlasting problemen en de oorzaken daarvan.
  • Mogelijke onderzoeken en/of behandelingen die u krijgt.
  • Foldermateriaal.
  • De keuze van het juiste incontinentiemateriaal en de vergoedingen ervan.
  • Het leren omgaan met de problemen die incontinentie met zich meebrengt.
  • Vragen over kleding, hulpmiddelen, vakantie, seksualiteit enzovoort.

Heeft u vragen of problemen waar de (in)continentieverpleegkundige geen antwoord op heeft of die zij niet kan oplossen, dan kan zij u in overleg met uw behandelend revalidatiearts doorverwijzen naar het maatschappelijk werk, (bekken) fysiotherapeut, diëtiste, seksuoloog of klinisch psycholoog.