Headerafbeelding
De informatiebalie op de Boulevard locatie 's-Hertogenbosch
Afdeling

Neuropsychologie

Neuropsychologen houden zich bezig met de diagnostiek en behandeling van volwassenen en ouderen met neurologische problemen. 

Ook mensen met problemen die verband houden met de (verstoorde) werking van de hersenen kunnen terecht bij de neuropsycholoog. Bijvoorbeeld bij MS of niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast onderzoekt en behandelt de neuropsycholoog mensen met slaapproblemen. Wij begeleiden mensen in het omgaan met het ziek zijn, de lichamelijke beperkingen en ook de praktische en emotionele gevolgen hiervan. 

Lees meer

Wij zien ook mensen die last hebben van cognitieve klachten. U kunt hierbij denken aan geheugenproblemen, moeite met plannen en verminderde concentratie. Vaak worden dergelijke klachten veroorzaakt door een ongeluk of een ziekte. De psycholoog kan neuropsychologisch onderzoek verrichten om deze klachten in kaart te brengen en eventueel een vervolgbehandeling adviseren.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in Coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in Coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Meike Holleman
Drs. M.A. Holleman
Klinisch neuropsycholoog
Drs. F. van den Boogaard
Gezondheidszorgpsycholoog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-056
Laatste revisie: 7 januari 2021 - 14:09

Neuropsychologie