Behandelteam bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Het behandelteam bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa bestaat uit MDL-artsen, verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen.

MDL-artsen

Alle MDL-artsen zien patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Er zijn binnen het team 4 MDL-artsen die gespecialiseerd zijn in IBD: dr. Römkens, dr. Schipper, dr. de Schryver en dr. Nissen. Als u een medicijn uit een specifieke medicijngroep nodig heeft, komt u bij een van deze 4 MDL-artsen. Zo kunnen zij hun ervaring met deze specifieke medicijnen bundelen.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis, het kan dus zijn dat u op het spreekuur komt bij een MDL-arts in opleiding.

Verpleegkundig specialisten

Een verpleegkundig specialist (VS) heeft een HBO-master opleiding gevolgd en combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Ook werkt de VS aan kwaliteitsverbetering. De VS werkt zelfstandig of als medebehandelaar. De verpleegkundig specialist maakt deel uit van het behandelteam. Het gaat om een relatief nieuwe functie in de gezondheidszorg.

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Dit zijn verpleegkundigen met een vakgerichte vervolgopleiding in de IBD. Zij geven informatie en begeleiding aan patiënten.

Diëtisten

De diëtisten bespreken de voedingsadviezen bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa met u. De adviezen worden afgestemd op uw klachten en uw persoonlijke voedingspatroon en situatie. Ook werken de diëtisten aan kwaliteitsverbetering op voedingsgebied.

 

Bekijk het behandelteam

 

Code INT-910
Laatste revisie: 13 juni 2023 - 10:35