Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Klinische Genetica

Het specialisme Klinische Genetica houdt zich bezig met erfelijkheidsadvisering.

Er bestaan allerlei erfelijke aandoeningen. Denk hierbij aan erfelijke vormen van kanker, hart- en vaatziekten, hersen- en spierziekten, verstandelijke beperking, nierziekten, doofheid en blindheid. Buiten deze aandoeningen zijn er nog vele andere ziektes die erfelijk kunnen zijn.

Lees meer

Bij de polikliniek Klinische Genetica kunt u terecht met vragen rondom erfelijkheid en zeldzame aandoeningen. Bijvoorbeeld:

  • Heb ik aanleg voor een erfelijke aandoening?
  • Heb ik een verhoogd risico om kinderen met een aangeboren en/of erfelijke aandoening te krijgen? 
  • Wat is de oorzaak of diagnose van aangeboren afwijkingen en/of verstandelijke beperking bij mij of bij mijn kind?
  • Ben ik drager van de erfelijke aanleg die in mijn familie voorkomt?

U kunt zich voor erfelijkheidsadvies laten verwijzen via uw huisarts of behandelend specialist.  Uw huisarts of specialist kan de verwijzing richten aan de afdeling Klinische Genetica van het Radboudumc in Nijmegen en hierbij aangeven dat u in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de polikliniek wilt bezoeken.

Het postadres voor de verwijzing is:

Radboudumc

839 Klinische Genetica

Postbus 9101

6500 HB Nijmegen

Na uw verwijzing krijgt u bericht en kunt u telefonisch een afspraak maken voor een gesprek op een voor u geschikt tijdstip.

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-010
Laatste revisie: 22 juni 2022 - 15:47

Klinische Genetica