Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Intensieve Samenwerking Afdeling (ISA)

U bent vanwege uw klachten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op de Spoedeisende Hulp is onderzoek gedaan naar de oorzaak van uw klachten. Soms heeft iemand meerdere problemen tegelijk. Hierdoor is het niet meteen duidelijk wat de oorzaak is van de klachten of welke specialist de klachten het beste kan behandelen. We willen dit graag verder onderzoeken. Daarom gaat u voor een korte opname (meestal 48 uur) naar de Intensieve Samenwerking Afdeling (ISA).

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-129
Laatste revisie: 28 april 2023 - 10:37
Over deze verpleegafdeling

Intensieve Samenwerking Afdeling (ISA)

Op de ISA staat u als patiënt centraal. Een team van verschillende artsen waaronder een longarts, internist, geriater, cardioloog en ziekenhuisarts bekijken waardoor de klachten zijn ontstaan.  De meeste onderzoeken zullen binnen een paar dagen zijn afgerond . We starten dan zo snel mogelijk met de juiste behandeling en bespreken met u waar dit een vervolg gaat krijgen.

Na uw verblijf op de ISA zijn er meerdere mogelijkheden:

  • U gaat terug naar huis, waarbij we bekijken welke ondersteuning er nodig is.
  • U gaat naar een afdeling binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis, waar u verder behandeld wordt.
  • U gaat naar een afdeling binnen een verpleeg- of verzorgingshuis.
  • U blijft nog even op de ISA, bijvoorbeeld als er sprake is van influenza of corona of wanneer de dienstdoende arts aanleiding ziet u nog wat langer onder controle te behouden.

Op de ISA werken zorgverleners samen van de specialismen:

Daarnaast vindt u op de ISA onder andere:

De verpleegkundigen op de afdeling werken nauw samen met het team van specialisten, ziekenhuisartsen, de dienstdoende arts assistent en therapeuten. U kunt altijd met uw vragen bij hen terecht. Vragen over uw behandeling en andere medische zaken kunt u dagelijks stellen aan uw zaalarts.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u naast gediplomeerd personeel ook medewerkers kunt treffen die in opleiding zijn tot arts of verpleegkundige.

We houden 1 familielid (steeds dezelfde persoon) op de hoogte van uw situatie. We bespreken met u wie dat mag zijn en op welke manier we deze persoon informeren. Als u niemand aanwijst, gaan we uit van de wettelijke regels. De partner gaat dan boven kinderen.

We vertellen u en uw naasten wat de regels zijn voor bezoek. Als u hierover vragen heeft of hulp bij nodig heeft dan kunt u dit bespreken met de verpleegkundige op de afdeling. De bezoekregeling vindt u ook op onze website.