Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Gastro-Intestinale Samenwerking Afdeling (GISA)

De Gastro-Intestinale Samenwerking Afdeling (GISA) is bedoeld voor patiënten bij wie niet meteen duidelijk is wat de oorzaak is van hun plotselinge klachten. Met gastro-intestinaal bedoelen we de spijsverteringsorganen, in het bijzonder de maag en darmen.

U bent vanwege uw klachten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op de Spoedeisende Hulp hebben we u onderzocht. Mogelijk heeft u meerdere problemen tegelijk. Hierdoor is het niet meteen duidelijk wat de oorzaak is van de klachten of welke specialist de klachten het beste kan behandelen. We willen dit graag verder onderzoeken. Daarom gaat u voor een korte opname (maximaal 24 uur) naar de GISA.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-134
Laatste revisie: 29 augustus 2022 - 12:06
Over deze verpleegafdeling

Gastro-Intestinale Samenwerking Afdeling (GISA)

Op de GISA werken zorgverleners vanuit verschillende specialismen nauw met elkaar samen. Het gaat om de specialismen heelkunde/chirurgie en maag-, darm en leverziekten (MDL). Deze zorgverleners overleggen intensief met elkaar. Hierdoor kunnen ze eerder de juiste diagnose stellen. Binnen 24 uur stellen ze gezamenlijk een behandelplan voor u op.

Daarna gaat u naar de afdeling waar deze behandeling het beste gegeven kan worden.

Op de GISA werken chirurgen, maag-, darm-, leverartsen en ziekenhuisartsen met elkaar samen. Daarnaast vindt u op de GISA onder meer verpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten.

De verpleegkundigen op de afdeling werken nauw samen met het team van specialisten, zaalartsen en therapeuten. U kunt altijd met uw vragen bij hen terecht.

Vragen over uw behandeling en andere medische zaken kunt u stellen aan uw zaalarts (ziekenhuisarts).

We houden 1 familielid (steeds dezelfde persoon) op de hoogte van uw situatie. We bespreken met u wie dat mag zijn en op welke manier we deze persoon informeren.

Als u niemand aanwijst, gaan we uit van de wettelijke regels. De partner gaat dan boven kinderen.

We vertellen u en uw naasten wat de regels zijn voor bezoek. Heeft u hier vragen over of hulp bij nodig? Dan kunt u dit bespreken met de verpleegkundige op de afdeling. De bezoekregeling vindt u ook op www.jbz.nl/bezoektijden.

Wanneer de juiste diagnose is gesteld en er een behandelplan is opgesteld, gaat u naar de afdeling waar deze behandeling het beste gegeven kan worden. Het kan ook zijn dat u naar huis gaat.

Gaat u meteen naar huis vanaf de GISA en heeft u thuis vragen of problemen die samenhangen met de reden van opname in het ziekenhuis? Als deze niet kunnen wachten tot uw eerste poliklinische controle, kunt u contact opnemen met het ziekenhuis:

 • Binnen kantooruren:
  • Eerste 24 uur na ontslag: GISA, via telefoonnummer (073) 553 61 25
  • Tot eerste poliklinische controle: met de specialist/polikliniek:
   • MDL telefoonnummer (073) 553 30 51
   • Chirurgie telefoonnummer (073) 553 60 05
 • Buiten kantooruren (alleen bij dringende vragen): Spoedeisende Hulp telefoonnummer (073) 553 27 00