Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

GEANNULEERD ‘Dikkedarmkanker: screening…en dan?’

Datum en tijd: dinsdag 28 maart 2017 | 18:00 uur tot 20:15
Locatie:Auditorium, Jeroen Bosch Ziekenhuis
Contactpersoon:(073) 553 6577
Bestemd voor: patiënten, zorgverleners, belangstellenden

Wegens gebrek aan belangstelling is deze informatiebijeenkomst helaas geannuleerd.

 

Maart is uitgeroepen tot dikkedarmkankermaand. Darmkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken, bij zichzelf of in hun directe omgeving. In de themabijeenkomst belichten onze eigen professionals de verschillende aspecten in het zorgproces.

 

Programma

De bijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 20.15 uur in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Om 17.30 uur is de ontvangst met een kopje koffie en versnapering.

  • De avond begint met uitleg over dikkedarmkanker. Ook vertellen we wat meer over het bevolkingsonderzoek.
  • Daarna gaan we verder in op de diagnostiek. Wat ziet de patholoog-anatoom nu eigenlijk onder de microscoop? En wat ziet de radioloog op een CT-scan?
  • Verreweg de meeste mensen met dikkedarmkanker worden geopereerd. Eén van onze chirurgen licht toe wat de operatie inhoudt.
  • Ook chemotherapie kan onderdeel zijn van het behandeltraject. Hier zal een oncoloog wat meer over vertellen.
  • Een van onze verpleegkundig specialisten legt tot slot uit wat zij voor de patiënt kan betekenen, en de directeur van het Vicki Brownhuis licht toe welke psychosociale ondersteuning het inloophuis kan bieden.

 

Vragen

Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen. We sluiten de bijeenkomst af met een drankje. U kunt dan ook nog persoonlijk met de professionals spreken. De volgende professionals verlenen hun medewerking: dr. J. Terhaar sive Droste, MDL-arts; mevr. drs. C. Bronkhorst, patholoog; dr. D. Lips, chirurg; dhr. F. Looijmans, radioloog in opleiding; mevr. dr. J. Tol, internist-oncoloog; Marisa Geukes, verpleegkundig specialist gastro-enterologie; mevr. drs. J. Crooijmans, directeur Vicki Brownhuis.

 Kosten

geen

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan tot 24 maart via patiëntencommunicatie@jbz.nl of via (073) 553 6577 (tijdens kantoortijden).

Zoeken

Print