Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

IVF of ICSI behandeling

IVF staat voor In Vitro Fertilisatie. Dit betekent bevruchting buiten het lichaam. ICSI staat voor Intra Cytoplasmatische Spermacel injectie; dit is een bijzondere vorm van IVF

 

Voor welke aandoeningen kan deze behandeling toegepast worden?

De belangrijkste redenen om voor ivf  te kiezen -wanneer er ernstige afwijkingen aan de eileiders zijn.

  • Bij ernstige endometriose.
  • Verminderde kwaliteit van het zaad.
  • Onverklaarde onvruchtbaarheid.

 

Wat houdt de behandeling in en hoe verloopt deze?

U krijgt medicijnen die ervoor zorgen dat er meerdere eicellen rijpen in de eierstokken. Door middel van een punctie worden deze eicellen uit de eierstokken gehaald. In het laboratorium (in Tilburg) worden een eicel en een zaadcel buiten het lichaam samengebracht (zie onderstaand filmpje). Als de bevruchting lukt dan plaatsen we een of twee embryo’s in de baarmoeder terug. Bij ICSI brengen we een zaadcel direct in de eicel. De arts voortplantingsgeneeskunde adviseert welke behandeling het meest geschikt is voor u.

 

 

Nabehandeling of nazorg?

Na twee weken hoort u of u zwanger bent of niet. Dit zijn spannende weken, dit wordt door de meeste mensen als zwaar ervaren. Wij bieden daarom ook ondersteunende zorg als u daar behoefte aan heeft. Meer hierover leest u in de folder 'Welke ondersteunende zorg bieden wij u?'.

 

Meer informatie

Meer informatie over deze behandelingen vindt u in de folder 'U krijgt een ivf of icsi behandeling'. Bekijk ook onze interactieve video over de IVF/ICSI behandeling.


Zie ook

Patiëntenfolders

Zoeken

Print