Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Laserbehandeling vergrote prostaat

Deze behandeling kan wordt toegepast bij een goedaardige vergroting van de prostaat. Door de laserbehandeling zal er weer ruimte in uw prostaat ontstaan. Hierdoor zal u beter kunnen plassen.

 

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Cyber TM, één van de nieuwste en meest geavanceerde lasers voor prostaatoperaties.

 

Voorbereiding

U moet zich thuis op de behandeling voorbereiden. In de folder 'Laserbehandeling bij een vergrote prostaat' (foldercode URO-093) kunt u lezen hoe u dat moet doen.

 

Hoe verloopt de laserbehandeling?

Een laserbehandeling van de prostaat vindt plaats onder verdoving met een ruggenprik of onder algehele narcose. De uroloog brengt een instrument in via uw plasbuis, een cystoscoop. Hiermee kan de prostaat worden bekeken. Via de cystoscoop wordt een laserdraad (fiber) ingebracht.

 

Met de laser wordt overtollig prostaatweefsel - stukje voor stukje -verdampt en weggesneden. Deze techniek heet vapo-resectie. Het effect is vergelijkbaar met het uithollen van een appel met een appelboor.

 

De wand (het kapsel) van de prostaat blijft aanwezig. De weggesneden stukjes worden met een spoelvloeistof, die door de cystoscoop de blaas invloeit, afgevoerd.

 

Er is alleen een inwendige wond. Eventuele bloedvaatjes kunnen met de laser dichtgebrand worden.


Meer informatie

Meer informatie over deze behandeling, de voorbereiding en de nazorg vindt u in de folder 'Laserbehandeling bij een vergrote prostaat' (foldercode URO-093)


Zie ook

Patiëntenfolders

Zoeken

Print