Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Down Team

Kinderen met Downsyndroom kunnen last hebben van verschillende bijkomende medische problemen. Deze problemen kunnen hen in hun ontwikkeling en welzijn hinderen. Binnen het Downteam onderzoeken we deze problemen. Het team bestaat uit verschillende deskundigen met ruime ervaring op het gebied van Downsyndroom. Hierdoor zien we problemen op tijd en verhelpen we ze zo goed mogelijk. Is dit niet mogelijk, dan zoeken we naar speciale begeleiding van het team.

 

Wie werken hier?

In het team werken een kinderarts, kinderverpleegkundige, kinderfysiotherapeut, revalidatiearts, logopedist, diëtist, kno-arts, oogarts, orthoptist en medisch maatschappelijk werk. Aan het einde van de ochtend hebben alle betrokken zorgverleners uw kind gezien. Zij bespreken de resultaten met elkaar en maken hier een verslag van.

 

Wie kunnen hier terecht?

Alle kinderen met Downsyndroom tot 18 jaar.

 

Voor volwassenen met het Syndroom van Down, heeft Cello de Downpoli 18+. Zij gaan voor volwassenzorg naar een AVG-arts (Arts voor Verstandelijk Gehandicapten). De 18-plussers met het Down Syndroom kunnen terecht bij AVG-poli op locatie Boxtel. Daar is iedere woensdag spreekuur. U kunt bellen voor een afspraak naar: (073) 553 68 76. Zij zijn alleen op woensdag bereikbaar.Spreekuren

Het Downteam plannen we speciaal op een ochtend in. Een bezoek duurt langer dan een normale polikliniekcontrole, omdat u tijdens dit bezoek meerdere zorgverleners bezoekt.


Een afspraak maken

U kunt uw kind aanmelden na overleg met uw huisarts of behandelend kinderarts.  Ook als uw kind al behandeld wordt door een kinderarts, kunt u nog naar het Down Team gaan. De secretaresse van het Down Team plant voor u de afspraak voor een ochtend in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail of post.

 Medewerkers

Openingstijden

Speciale ochtenden


Telefoonnummers

(073) 553 23 04


Locatie

's-Hertogenbosch

Henri Dunantstraat 1

5223 GZ  's-Hertogenbosch

 

Let op! Als uw navigatiesysteem ons adres niet kent, geeft u in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch.


Route D.0.1, routewijzer


Patiëntenfolders

Zoeken

Print