Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Symposium Voeding en kanker; wat (w)eten we eigenlijk?

Datum en tijd: vrijdag 13 april 2018 | 13:30 uur tot 17:30
Locatie:Jeroen Bosch Ziekenhuis Henri Dunantstraat 1 's-Hertogenbosch
Bestemd voor: Patienten met kanker en hun naasten

Op vrijdag 13 april 2018 organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis het symposium 'Voeding en Kanker; wat (w)eten we eigenlijk?'.

 

Voor veel mensen die kanker hebben, of hiervoor behandeld zijn, speelt voeding een belangrijke rol. Misschien heeft u last van verminderde eetlust of smaakverandering. Misselijkheid, gewichtstoename of verlies, zijn ook veel gehoorde klachten. Of u vraagt zich af wat u zelf op het gebied van voeding kunt doen. Het symposium 'Wat (w)eten we eigenlijk wordt een informatieve en interactieve bijeenkomst over voeding en kanker voor patiënten en hun naasten.

 

De bijeenkomst begint met een plenaire sessie van 13.30 - 15.30 uur: 

  • dr. Sandra Beijer spreekt over feiten en fabels op het gebied van voeding van en kanker. Zij werkt bij IKNL aan onderzoeks- en voorlichtingsprojecten op dit gebied.
  • dr. Peter Klosse vertelt over de 'Smaakcheck' die hij heeft ontwikkeld. Deze 'smaakprofessor'  is gepromoveerd op smaak en smaakclassificatie.
  • Janny van de Laar, initiatiefnemer van het Kookcafé van het Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, geeft een presentatie. 

Na de 3 presentaties is er een paneldiscussie.

 

Van 15.30 - 17.30 uur gaat u aan de slag met uw eigen 'smaakprofiel'. U gaat ontdekken, proeven en geïnspireerd worden! 

 

 

 



Kosten

Gratis

Aanmelden

Aanmelden is nodig. Dit kan tot 11 april 2018 via patientencommunicatie@jbz.nl of (073) 553 24 57.

Zoeken

Print