Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Dimitri van Doeselaar - Orthopedisch Chirurg

“Patiënten na de operatie zo snel mogelijk weer mobiel”

"Sinds november 2015 ben ik als orthopedisch chirurg werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Mijn aandachtsgebieden zijn de heup en de rug. Wervelkolomchirurgie is mijn specialisatie. Ik doe dit specialisme met passie.

 

Behandelplan

‘Eerst het maken van een goede analyse, dan het opstellen van een goed behandelplan en dat vervolgens goed uitvoeren’. Dat is in mijn vak heel belangrijk. Soms kost dat de nodige tijd. In overleg met de patiënt wordt er uiteindelijk gekozen uit de behandelmogelijkheden. In sommige gevallen komt het tot een operatie, maar dat is lang niet altijd zo. Niet alle rugklachten zijn te verbeteren met een operatie.

 

Zuiderburen

Oorspronkelijk kom ik uit Zeeuws-Vlaanderen. Mijn studie deed ik in België aan de Universiteit van Antwerpen. Na zeven jaar bij onze zuiderburen was ik nieuwsgierig naar de gezondheidszorg in Nederland. In Nijmegen kon ik een co-schap orthopedie volgen en vervolgens kreeg ik de mogelijkheid daar te blijven werken.
             

Wervelkolom

Tijdens mijn opleiding orthopedie had ik bijzondere interesse in de wervelkolom. Dit komt omdat het een combinatie is van ‘speurwerk’ naar waar de klachten van de patiënt precies vandaan komen en de technische aspecten van een operatieve behandeling. Niet overal in Nederland wordt wervelkolomchirurgie aangeboden. Toen er in het JBZ een vacature was heb ik meteen gereageerd. Het JBZ is een modern ziekenhuis met heel veel mogelijkheden. Wat ik erg prettig vind, is dat er intern wordt samengewerkt. Zo werken mijn collega en ik samen met twee neurochirurgen. Een patiënt bespreken we met een team. Meerdere artsen zien meer dan één arts.  

 

Mont Blanc

Voldoening haal ik uit verschillende facetten binnen mijn vak. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt met veel klachten na een operatie weer pijnvrij en mobiel is. Zo snel mogelijk mobiel, dat is een van de behandeldoelen. Naast mijn werk ben ik graag bezig met sport. Ik loop hard, al is dat puur recreatief. Vroeger heb ik in België één keer een marathon gelopen, gewoon omdat ik dat ooit eens mee wilde hebben gemaakt. Met datzelfde idee heb ik ook aan bergbeklimmen gedaan en de Mont Blanc beklommen. Tegenwoordig spendeer ik mijn vrije tijd met mijn gezin. Ik heb drie kleine kinderen. Een dochter en twee jongens, een tweeling. Hier geniet ik volop van.’’ 

 


Lees meer over andere dokters van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het archief.

Zie ook

Zoeken

Lees voorLees voor | Print