Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Over Slaap Waak Centrum

Het is belangrijk om ’s nachts goed te slapen. Na een goede nacht slaap kunt u de volgende dag beter functioneren. Ongeveer 20 tot 30 procent van de volwassenen heeft wel eens enkele dagen tot weken last van een gestoorde slaap. Een gestoorde slaap wil zeggen dat u niet goed doorslaapt.

 

Ongeveer 10 tot 15 procent van de mensen gaat met slaapklachten naar hun huisarts. Als u langere tijd 's nachts veel wakker wordt, kunnen lichamelijke klachten optreden zoals vermoeidheid, hoofdpijn of een hoge bloeddruk. Ook kunt u minder goed dingen onthouden, kunt u zich minder goed concentreren én kunt u last krijgen van negatieve gevoelens (depressie).

 

Slaapprobleem of slaapstoornis?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen slaapproblemen en slaapstoornissen. Er zijn verschillende slaapstoornissen die uw nachtrust kunnen verstoren. Op de pagina 'Slaapprobleem of stoornis' vindt u meer informatie over de verschillende slaapstoornissen. De klachten zijn vaak per persoon verschillend en daarom is het vaak moeilijk om een onderliggende ziekte te herkennen. Meestal zijn het ook klachten die gedurende een aantal jaren zich langzaam opbouwen. U kunt voor uzelf nagaan of u misschien last heeft van slaapstoornissen, door het schema van slaapklachten te bekijken en in te vullen.


 

Multidisciplinair team

Een slaapprobleem of een slaapgerelateerd probleem heeft vaak een brede aanpak nodig. In het Slaap Waak Centrum werken wij daarom vanuit een multidisciplinair team. Dit houdt in dat verschillende zorgverleners vanuit hun eigen deskundigheid, zich bezig houden met uw probleem. De zorgverleners zijn onderdeel van verschillende specialismen binnen het Jeroen Bosch ziekenhuis.

 

Keurmerk voor kwaliteit

Het Slaap-Waak Centrum is gecertificeerd door de Federatie van Nederlandse Slaap Centra. Met deze accreditatie voldoet het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de regels van de European Sleep Research Society, die de kwaliteit van zorg, techniek en kennis bewaakt.

 

Werkwijze Slaap Waak Centrum

Zowel huisartsen als specialisten kunnen u doorverwijzen naar het Slaap-Waak Centrum. Aan de hand van de resultaten van de onderzoeken die u krijgt, wordt u door de KNF-afdeling verwezen naar de neuroloog, longarts en/of KNO-arts. Op de pagina 'Afspraak maken' vindt u meer informatie over de werkwijze van het Slaap Waak Centrum en het maken van een afspraak. U kunt ook de onderstaande film bekijken.

 


Patiëntenfolders

Zoeken

Print