Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Over Plastische Chirurgie

Plastisch chirurgen voeren operaties uit om de vorm of de functie van een lichaamsdeel te herstellen. Bij vormherstel gaat het vaak om een cosmetische, uiterlijke verbetering. Bij functieherstel gaat het om het weer goed laten functioneren van een lichaamsdeel. U kunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht voor vier soorten plastische chirurgie.

 

Algemene plastische chirurgie

Alle plastisch chirurgen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn algemeen plastisch chirurg. Een algemeen plastisch chirurg voert veel verschillende operaties uit. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan buikwandcorrecties, littekencorrecties, de verwijdering van huidtumoren uit het gezicht, borstverkleiningen, bovenooglidcorrecties en afstaande oorcorrecties.

 

Reconstructieve chirurgie

Bij reconstructieve chirurgie herstelt de plastisch chirurg beschadigingen of verminkingen. Deze kunnen zijn ontstaan door een ongeluk, een operatie of een infectie. Een voorbeeld hiervan is een borstreconstructie na een borstamputatie. Alle plastisch chirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in reconstructieve chirurgie.

 

Hand- en polschirurgie

De plastisch chirurg behandelt ook patiënten met ingewikkelde hand- en polsproblemen. Hiervoor wordt u doorverwezen naar het Hand en Pols Expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De plastisch chirurg ziet bijvoorbeeld patiënten met de ziekte van Dupuytren, reuma, het carpale en cubitaal tunnelsyndroom of triggervingers en gewrichtsartrose. U kunt ook terecht bij het Hand en Pols Expertisecentrum voor de behandeling van acuut en chronisch letsel van de hand en pols. Zoals fracturen, bandletsel en ontwrichtingen. Als u een afspraak maakt bij het Hand en Pols Expertisecentrum, beoordeelt de secretaresse welke plastisch chirurg u het beste kan behandelen. Dit is afhankelijk van uw klachten. U wordt altijd behandeld door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in hand- en polschirurgie.

 

Cosmetische chirurgie

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunt u ook terecht voor cosmetisch chirurgie. Hieronder vallen alle behandelingen die te maken hebben met het verbeteren van het uiterlijk. U kunt denken aan ooglidcorrecties, borstvergrotingen en buikwandcorrecties. Alle plastisch chirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in cosmetische chirurgie.  

 


Zie ook

Zoeken

Print