Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Oogheelkundig operatiecentrum

De polikliniek Oogheelkunde heeft haar eigen operatiecentrum. In het centrum kunnen we staaroperaties nog sneller en efficiënter voor u uitvoeren.


Waarom is er een apart operatiecentrum?

De oogartsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruiken sinds 2008 een patiëntvriendelijkere wijze van verdoven tijdens de staaroperatie. In plaats van plaatselijke verdoving met een prik bij of onder het oog, verdoven we het oog alleen met oogdruppels. Bij de verdoving via de prik was de hulp van de anesthesioloog noodzakelijk. Nu is dat niet meer nodig. Hierdoor is het proces rondom de staaroperatie een stuk simpeler geworden.

 

Wat zijn de voordelen voor u?

  • U krijgt direct bij de diagnose een vooronderzoek als voorbereiding op de ingreep. Daarna hoort u direct de datum voor de operatie.
  • We werken met een klein team; waardoor de sfeer ontspannen is. Dit horen we ook regelmatig terug van patiënten.
  • Na de operatie mag u direct naar huis. Door de zeer korte lijnen op het operatiecentrum bent u snel, soms wel binnen een uur, klaar.

 

Koploper

Het JBZ is als enige Brabantse ziekenhuis uitgeroepen tot ‘Koploper’ bij de behandeling van staaroperaties door de Consumentenbond.

 

Ervaringen van een patiënt

"Ik ben ontzettend blij dat de operatie is uitgevoerd. Deskundige professionals die een klant op een uiterst aangename manier begeleiden en behandelen.

Over een tijdje laat ik mijn andere oog doen." Lees hier het volledige verslag.

 


Zoeken

Print