Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

UV-B lichttherapie

Natuurlijk zonlicht heeft een gunstig effect op sommige huidziekten. Dit komt vooral door het UV-licht in het zonlicht. Bij UV-B lichttherapie wordt gebruik gemaakt van UV-B kunstlicht.

 

De behandeling wordt toegepast bij:

 

De behandeling

De dermatoloog schrijft een behandelschema voor. Hierin staat hoe vaak en hoe lang u behandeld gaat worden met UV-B licht.

 

De behandeling vindt 2 of 3 maal per week plaats en duurt meestal ongeveer 8 tot 10 weken. In het begin is de behandeltijd heel kort, deze wordt daarna steeds langer.

 

De belichting kan voor het gehele lichaam zijn of alleen voor de handen en/of voeten. U neemt zonder kleding plaats in een cabine. Mannen moeten hun onderbroek aanhouden, om hun geslachtsdelen te beschermen.

 

Na de behandeling

De huid kan droog worden als gevolg van de kuur. U kunt dit voorkomen door na de belichting uw huid in te smeren met een vette crème. U mag de huid niet vóór de behandeling insmeren. Dan kan het licht de huid niet goed bereiken.

 

Zes weken na het starten van de lichttherapie komt u op controle bij de dermatoloog. Hiervoor wordt een afspraak met u gemaakt.

 


Zie ook

Patiëntenfolders

Zoeken

Print