Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Kind op de SEH

Kinderwachtkamer

Kinderen krijgen bij aankomst op de Spoedeisende Hulp over het algemeen voorrang in de volgorde van behandeling boven die van volwassenen. Noodsituaties vanzelfsprekend uitgezonderd. Kinderen reageren anders dan volwassenen op een bezoek aan het ziekenhuis. Het personeel van de Spoedeisende Hulp wordt voortdurend geschoold in het omgaan met en behandelen van kinderen.

Tijdens onderzoek en behandeling wordt de aanwezigheid van ouder en/of verzorger zeer op prijs gesteld.

Als uw kind bij binnenkomst op de Spoedeisende Hulp pijn heeft, wordt een speciaal pijnprotocol gevolgd. Uw kind krijgt snel iets tegen de pijn.

Om het bezoek aan de Spoedeisende hulp toch zo aangenaam mogelijk te maken is er een speciale kinderwachtruimte met speelgoed. Afleiding tijdens het wachten zorgt ervoor dat het bezoek aan het ziekenhuis door het kind minder traumatisch worden ervaren.

De kinderbehandelkamer

Op de Spoedeisende Hulp is een behandelkamer speciaal ingericht voor kinderen. De kamer heeft vrolijke kleuren en tekeningen aan de wand. In de kamer is er specifieke apparatuur aanwezig voor het onderzoeken en behandelen van kinderen. De kinderbehandelkamer is bedoeld voor kinderen die veel zorg nodig hebben.

Zie ook