Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Samenwerking

Het laboratorium voor Pathologie en de pathologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken onder de naam Pathologie-DNA samen met laboratoria voor Pathologie van Rijnstate en St. Antonius Utrecht/Nieuwegein. Het samenwerkingsverband biedt efficiënte topdiagnostiek aan specialisten, huisartsen en andere verwijzers.
Op de website www.pathologie-dna.nl vindt u meer informatie over dit samenwerkingsverband en verschillende onderzoeken van Pathologie.


Naast het samenwerkingsverband Pathologie-DNA werkt het laboratorium voor Pathologie samen met:

  • Laboratorium Medische Microbiologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Er wordt met het laboratorium Medische Microbiologie samengewerkt binnen het Multidisciplinair Laboratorium Moleculair Biologische Diagnostiek en het Diagnostisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het laboratorium Medische Microbiologie verricht ondersteunend onderzoek in de vorm van een kweek wanneer dit voor de volledigheid  van de diagnose van toepassing is.

 

  • Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie (LKCH) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Centrale Receptie van het Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie neemt buiten kantooruren het materiaal voor het Laboratorium voor Pathologie in ontvangst. Daarnaast wordt nauw met het Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie samengewerkt met betrekking tot onderzoek naar kwaadaardige aandoeningen van bloedcellenen binnen het Multidisciplinair Laboratorium Moleculair Biologische Diagnostiek en het Diagnostisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

  • Multidisciplinair Laboratorium voor Moleculair Biologische Diagnostiek (MLMBD) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het Laboratorium voor Pathologie is één van de deelnemende laboratoria aan het Multidisciplinair Laboratorium Moleculair Biologische Diagnostiek waarin het participeert met betrekking tot HPV (= Humaan Papiloma Virus, een virus waarvan bepaalde typen baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken) diagnostiek en weefselidentificatie.

 

  • Jeroen Bosch Diagnostiek biedt hoog kwalitatieve diagnostische ondersteuning aan huisartsen. Het is een samenwerkingsverband tussen enerzijds laboratoria en medisch specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en anderzijds de huisartsen in de regio van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

  • Het Diagnostisch Centrum Bernhoven biedt onderzoek en ondersteunende diensten aan huisartsen. Het is een samenwerkingsverband tussen enerzijds laboratoria en medisch specialisten van Ziekenhuis Bernhoven en anderzijds de huisartsen in het adherentiegebied van Ziekenhuis Bernhoven.

 

  • Met de afdeling Radiologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt samengewerkt voor het maken van mammagrammen als ondersteunend onderzoek.

 

  • Bevolkingsonderzoek Zuid: Op het gebied van het bevolkingsonderzoek naar o.a. baarmoederhalskanker en darmkanker vindt samenwerking plaats met 'Bevolkingsonderzoek Zuid'.

Zoeken

Print