Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

De Tolbrug - daar zit muziek in!

woensdag 4 mei 2016

Dat muziek goed is voor het genezingsproces dat is uit verschillende onderzoeken wel gebleken. Het revalidatiecentrum Tolbrug speelt hier op een muzikale wijze op in. In de huiskamer van het revalidatiecentrum op de Tolbrug staat sinds kort een digitale piano. Deze piano is te gebruiken voor patiënten als onderdeel van hun revalidatie of om even te kunnen ontspannen. Ook bezoekers maken dankbaar gebruik van het instrument. Barrie Schoon (unithoofd kliniek) vertelt dat er al verschillende bezoekers zijn geweest die gezellig hebben zitten spelen en het werkt direct sfeerverhogend. Met deze piano bieden er zich ook weer nieuwe mogelijkheden aan voor de Tolbrug, bijvoorbeeld het organiseren van muzikale activiteiten. De kunstcommissie Gaanderij van revalidatiecentrum Tolbrug heeft bewerkstelligd dat deze piano voor de klinische afdeling van Tolbrug beschikbaar is gesteld door de Stichting Vrienden. De piano kon aangeschaft worden dankzij de financiële bijdrage van de Stichting Vrienden.

 

Communicatiemedewerker Willem-Jan Hanegraaf, maakte direct van de gelegenheid gebruik het instrument uit te proberen. Hij kwam tot de conclusie dat het een fijne piano is waar de patiënten en bezoekers nog veel plezier aan gaan beleven.

 

Concerten in de kapel

Wist u dat in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis elke 3e zondag van de maand een concert plaatsvindt om 15.00 uur. Wilt u een orgelconcert of kamermuziekconcert bijwonen?

Meld u dan ook via www.jbz.nl/concerten.

 


Zie ook

Zoeken

Print