Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Muziek in de kapel gaat samenwerken met Brabantse Orgelfederatie

woensdag 18 juli 2012

Onder de noemer ‘Muziek in de Kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. Om en om wordt een kamermuziek- of een orgelconcert georganiseerd. Sinds kort wordt bij de organisatie van de orgelconcerten samengewerkt met de Brabantse Orgelfederatie. De Brabantse Orgelfederatie gaat op zoek naar organisten die professionele orgelconcerten kunnen verzorgen in de kapel. Zoals bekend beschikt de kapel over een prachtig orgel, dat speciaal voor het ziekenhuis gebouwd is. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch.

Op 16 september aanstaande vindt om 15.00 uur het eerste gezamenlijke orgelconert plaats. Bert Becht zal de tweede concertreeks in de kapel openen. Na de combinatie van een loopbaan in het bedrijfsleven en activiteiten als kerkmusicus wijdt Becht zich nu volledig aan de muziek. Informatie over het programma wordt spoedig bekend gemaakt.

Op de foto van links naar rechts:

Beate Rose (ziekenhuispredikant), Wijtse Rodenburg van de Brabantse Orgelfederatie, Bert Becht (organist en bestuurslid Brabantse Orgelfederatie) en Ivo Krewinkel (pastor)

Zie ook