Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Vleugel geschonken door EGM architecten

vrijdag 2 september 2011

Vandaag is een nieuwe vleugel officieel overhandigd door EGM architecten aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Dit gedenkwaardige moment vond plaats op het kerkplein op de boulevard. Mario Hendrikx heeft namens EGM architecten de vleugel overhandigd aan Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de kunstcommissie.

 

De vleugel is ingewijd door pianospel van Marjo van Doornmalen. Zij is secretaris van de Ondernemingsraad en pianolerares. Het is de bedoeling dat de muziek voor een fijne sfeer zorgt als patiënten en bezoekers op het kerkplein komen ontspannen. Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden.  

 

 

 

De kunstcommissie hoopt dat er veel gebruik zal worden gemaakt van de mogelijkheid om op de vleugel te spelen. De vleugel heeft een prachtige plek gekregen op het kerkplein op de boulevard. Vlakbij de kapel en vlakbij het bezoekersrestaurant.

 

Muziek inspireert de geest en geeft rust en harmonie. Al luisterend krijgen ervaringen een plek. Voor iedereen een aangenaam verblijf in het ziekenhuis. In een “feest van een gebouw” met veel licht en ruimte waar het aangenaam toeven is. Een gebouw waar we trots op mogen zijn. Dit gebouw is tot stand gekomen door de goede samenwerking tussen alle partijen. Aldus Mario Hendrikx van EGM architecten.

 

Onder het genot van een kop koffie en een Bossche bol genoten de genodigden van de eerste klanken uit de vleugel.  Ze speelde onder andere Fantasia in D-moll van Mozart en 1e Arabesque van Debussy en Mondscheinsonate van Beethoven en lichte muziek van Racoon en Coldplay en als slotnummer een Nocturne Opus 9 nummer 2 van Chopin. Marjo van Doornmalen is naast pianiste ook hoboïste. Zij heeft ook gespeeld op de dag van de gezondheidzorg dit jaar.


Zie ook

Zoeken

Print