Zomersmaak podcasts
Zomersmaak gaat over zien, ruiken, proeven en horen natuurlijk.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Zomerpraat podcasts
Zomerpraat Yvonne (liefde voor taart)
Zomersmaak begint ook met luisteren. Bijvoorbeeld naar de Podcast met Yvonne Damen (servicemedewerkster). Zij bakt al zo’n 10 jaar de sterren (én taarten) van de hemel. Deze keer: Een Blondy. Een witte Browny, aldus Yvonne. Haar liefde voor taartenbakken begint met een workshop. En inmiddels bakt ze ook allerlei lekkers tijdens de prematurendag of borstweek. Vandaag op de agenda de Blondy dus. In deze podcast bespreken we alle ins en outs. Oortjes in & genieten maar...
Zomerpraat Anneke (liefde voor de moestuin)
Zomersmaak gaat over zien, ruiken, proeven én horen natuurlijk. Zoals luisteren naar de Podcast met Anneke van der Leeuw (gynaecoloog). Zij besteed heel veel tijd, aandacht en liefde aan haar kleurrijke moestuin. Natuurlijk boordevol groente en fruit, maar ook eetbare bloemen. Samen met Anneke lopen we door haar moestuin en haar verhaal. Over de eigen groenten van haar kinderen, over wat zo’n moestuin nu allemaal brengt en over het recept van de courgettes. En natuurlijk over haar enthousiasme van die kleurexplosie van bloemen. Je hoort ’t allemaal van Anneke zelf...
Zomerpraat Jorgo (liefde voor lekker eten)
Zomersmaak laat zich ook horen. Bijvoorbeeld met de Podcast met Jorgo Lambrou (anesthesioloog). Een échte BBQ-fanaat met eigen Egg, een ambachtelijke steenoven en zelfs een rookton van zo’n 200 liter. Hier bakt, braait, schroeit en rookt hij er vrolijk op los. Zoals een pulled pork of beef of een lam of varken aan ’t spit tijdens de tweejaarlijkse anesthesie BBQ. Maar ook heel veel smakelijke groentegerechten. Zoals gegrilde pompoen of bietjes. Bij Jorgo is het altijd smullen. Luister zelf maar...
Zomerpraat John (wennen)
Zomersmaak laat je proeven, maar knoopt ook iets in je oren. Bijvoorbeeld met de Podcast van John de Laat (unithoofd spoedeisende hulp en gipskamers). Sinds een jaar weet John dat hij een chronische darmziekte heeft: Coeliakie. De dunne darm is dan overgevoelig voor het eiwit gluten. Kortom: geen graansoorten zoals tarwe, rogge, haver, spelt, kamut en gerst. En dat betekent goed opletten en apart koken. Hoe John dat doet? Hij vertelt erover in deze podcast.
Over glutenvrij bakken en koken, zijn tips en tricks en bijvoorbeeld: brood. Maar… alles went, aldus John. Luister naar zijn verhaal...