Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

Prostaatkanker thuismonitoring

Mensen met prostaatkanker en mensen die een operatie krijgen waarbij prostaat wordt verwijderd via een kijkoperatie met de operatierobot (RALP), kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code URO-117
Laatste revisie: 10 december 2024 - 12:08
Hoe verloopt thuismonitoring?

Prostaatkanker thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. De metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met uw verpleegkundig specialist of uroloog. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Daarnaast hebben we uw e-mailadres nodig. U kunt uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer zelf wijzigen in MijnJBZ.

Via een e-mail krijgt u informatie waar u de app kunt downloaden en hoe u kunt inloggen.

Verder heeft u een thermometer nodig om uw lichaamstemperatuur mee te meten. Als u nog geen thermometer heeft, moet u deze zelf kopen.

In de Thuismeten-app krijgt u 1 week voor uw operatie informatie over de operatie. Er worden vragen gesteld als voorbereiding op uw operatie, bijvoorbeeld wat uw temperatuur is. Op dag dat u uit het ziekenhuis wordt ontslagen krijgt u informatiefilmpjes over de verzorging van uw katheter, wond en incontinentiemateriaal. In de week daarna krijgt u vragen over klachten na de operatie, zoals uw temperatuur, pijn, blaaskrampen en hoe het met de wondjes gaat.

Uw katheter wordt na ongeveer 1 week verwijderd tijdens de terugkomdag. U krijgt van tevoren informatie via de app. Na deze dag krijgt u ook informatie over urineverlies na het verwijderen van de katheter, ook stellen we u vragen over blaasontsteking.

Als het nodig is, neemt het Monitoringscentrum contact met u op. Het kan zijn dat we u bellen of u krijgt een berichtje. Eventueel overleggen we met uw behandelaar.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

Daarnaast kunt u terecht bij de vrijwilligers van de Vriendendiensten in het voorlichtingscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (aan de Boulevard).

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met behandelaar' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!