Headerafbeelding
team hoog risico hart- en vaatziekten
Afdeling

Team hoog risico hart- en vaatziekten

Het spreekuur van het Team hoog risico hart- en vaatziekten is bedoeld voor patiënten die hart- en vaatziekten hebben doorgemaakt, veroorzaakt door slagaderverkalking (atherosclerose). Hierdoor hebben zij een verhoogd risico op herhaling of verslechtering van deze aandoening.

 

Speciaal voor deze patiënten houdt het Team hoog risico hart- en vaatziekten spreekuur op de polikliniek Interne Geneeskunde. Binnen dit team werken zorgverleners van verschillende vakgebieden intensief met elkaar samen

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Manon van Schijndel
M. van Schijndel
Verpleegkundig specialist
Regine van Grinsven
R. van Grinsven
Verpleegkundig specialist
Bekijk ons team
Code INT-681
Laatste revisie: 29 april 2024 - 15:13
Hier vindt u alle belangrijke informatie

Team hoog risico hart- en vaatziekten

Alle zorgverleners van het Team hoog risico hart- en vaatziekten komen regelmatig samen. Gezamenlijk bespreken ze uw situatie. Ze stellen, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan voor u op. Hierbij kijken zij niet alleen naar het behandelen van huidige hart- en vaatproblemen, maar ook naar manieren om ze te voorkomen.

U heeft contact met één zorgverlener van het team. Dit is de verpleegkundig specialist, physician assistant of de medisch specialist. Deze zorgverlener is uw vaste contactpersoon en begeleidt u gedurende uw behandeling.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw bezoek aan het spreekuur kijken we breed naar alle aandoeningen waarvoor u op dit moment naar het ziekenhuis komt. Er is een nauwe samenwerking tussen de cardiologie, interne geneeskunde en geriatrie. We kijken samen met u naar uw leefstijl en gezondheid om te zien of er risicofactoren zijn voor hart- en vaatziekten. Dit kan helpen om te voorkomen dat u in de toekomst problemen krijgt met uw hart of bloedvaten.

Uw vaste zorgverlener heeft regelmatig contact met u en met de andere zorgverleners, om ervoor te zorgen dat er een gezamenlijk behandelplan wordt opgesteld dat precies bij u past. Het plan is afgestemd op uw gezondheidstoestand, uw medicijnen en op wat u nodig heeft. 

Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw zorgverlener in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het is belangrijk dat u een naaste meeneemt naar de afspraak. 

Het eerste bezoek duurt ongeveer 45 minuten. U ontmoet de zorgverlener die uw vaste contactpersoon is. Deze contactpersoon zorgt voor afstemming met alle betrokken zorgverleners. 

Tijdens het eerste bezoek praten we over uw leefstijl, bespreken we samen wat uw risicofactoren zijn en waar u behoefte aan heeft. We verzamelen informatie van andere zorgverleners waar u al bekend bent. U krijgt een lichamelijk onderzoek en we meten verschillende functies zoals uw bloeddruk, hartslag en gewicht. Soms is er nog aanvullend bloed- en urineonderzoek nodig, of een hartfilmpje (ECG). 

Na het gesprek maken we een samenvatting die we meenemen naar het Behandel Team Overleg (BTO), dat wekelijks plaatsvindt. Hier komen de verschillende zorgverleners samen om gezamenlijk een behandelplan voor u op te stellen. 

Tijdens het tweede bezoek bespreekt u samen met uw vaste zorgverlener uw behandelplan. Deze afspraak duurt ongeveer 20 minuten.

Als er risicofactoren zijn vastgesteld, kunt u deze vaak verbeteren door een gezondere leefstijl aan te nemen en/of door medicijnen. De vaste zorgverlener begeleidt u bij dit proces.

Met vragen kunt u telefonisch contact opnemen: (073) 553 3725