afdelingen geriatrie vragenlijst invullen

Afspraak bij de polikliniek Geriatrie als voorbereiding op operatie en/of behandeling

Uw behandelend arts heeft een afspraak voor u gepland bij de polikliniek Geriatrie, omdat u mogelijk een behandeling of operatie krijgt.

Wat gebeurt er tijdens uw afspraak?

Tijdens uw afspraak op de polikliniek Geriatrie bespreken we uitgebreid het traject waar u op dit moment inzit. We kijken naar de risico's van de behandeling of operatie en vergelijken die met uw eigen kwaliteit van leven en wensen. We bespreken met u of de operatie en/of behandeling mogelijk is en gewenst is. Tijdens de afspraak wordt gekeken hoe uw thuissituatie op dit moment is. Ook kijken we hoe zelfstandig u bent in het dagelijks leven. Daarnaast krijgt u verschillende onderzoeken om te bepalen hoe fit u bent.

Met de uitslagen van de onderzoeken wordt duidelijk of het nodig is om uw situatie te verbeteren. Ook kunnen we zien welke acties er eventueel nog nodig zijn. Dit doen we zodat u zo sterk mogelijk bent voor de operatie en/of behandeling als deze gewenst en mogelijk is. Tijdens uw afspraak onderzoeken we ook de mogelijke risico’s tijdens uw opname. Met deze informatie maken we een plan van aanpak waarmee wij u voor, tijdens en na de operatie en/of behandeling begeleiden.

Waarom doen we dit?

Wordt uw situatie tijdens de afspraak beoordeeld als kwetsbaar? Dan betekent dit dat u een groter risico heeft op problemen na de operatie en/of behandeling, zoals infecties of verwardheid. Daardoor kan uw opname in het ziekenhuis langer duren. Als u kwetsbaar bent en onvoldoende wordt voorbereid op de gevolgen van de operatie en/of behandeling, kan dat ervoor zorgen dat u minder zelfstandigheid wordt.

Om te voorkomen dat er problemen ontstaan en u uw zelfstandigheid verliest, maken we een plan van aanpak. Dit plan zorgt ervoor dat u goed wordt voorbereid op de operatie en/of behandeling en we proberen de kans op problemen te verkleinen.

Hoe bereidt u zich voor?

Bloedonderzoek

U krijgt een aanvraagformulier voor bloedonderzoek thuisgestuurd. Het is belangrijk dat u dit bloedonderzoek uiterlijk 1 week vóór uw bezoek aan het spreekuur laat doen. U kunt bloed laten prikken in een van de locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis of bij een van de andere prikposten van Jeroen Bosch Diagnostiek.

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

  • Een Actueel Medicatieoverzicht (AMO). Uw apotheek kan dit voor u uitprinten. Vraag hierom kort voordat u het ziekenhuis bezoekt.
  • Leesbril en/of gehoorapparaat, als u die heeft.
  • Als u elastische steunkousen draagt, trek deze kousen dan aan op de dag van het onderzoek.
  • Het is fijn als u een naaste meeneemt naar het spreekuur. Dit kan uw echtgeno(o)t(e) of partner zijn, zoon of dochter, een vertrouwenspersoon of iemand anders die u goed kent.

Hoe lang duurt het polikliniekbezoek?

Uw bezoek aan de polikliniek duurt in totaal 1,5 tot 2 uur. Houdt u hier alstublieft rekening mee.

Wanneer krijgt u de uitslag?

U krijgt de uitslag van het gesprek met de verpleegkundig specialist en de onderzoeken aan het einde van de afspraak. Ook hoort u dan welke aanvullende adviezen u krijgt.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen naar de polikliniek Geriatrie, telefoonnummer (073) 553 86 29.

Code GER-124
Laatste revisie: 16 oktober 2023 - 13:48