Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

MRI-scan van de borsten

MRI is een afkorting van het Engelse begrip Magnetic Resonance Imaging. Met behulp van een zeer sterk magnetisch veld en radiogolven worden signalen in het lichaam opgewekt. Deze signalen worden door een antenne opgevangen en door een computer in beelden vertaald.

 

Met behulp van het MRI-onderzoek kunnen pezen, spieren, hersenweefsel, kraakbeen, tussenwervelschijven, organen of bloedvaten (MRA) zichtbaar worden gemaakt. Een MRI-scan bestaat uit een lange, smalle tunnel en een onderzoekstafel.

 

Onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u op uw buik op de onderzoekstafel. De borst hangt hierbij in een speciale spoel. Deze spoel vangt de signalen op die uit de borst komen en zet deze om in zichtbare beelden.


De röntgenlaborant prikt een infuus in de arm, waardoor het contrastmiddel in de bloedbaan gespoten wordt. Dit infuus blijft gedurende het onderzoek in de arm en wordt na het onderzoek weer verwijderd.
 
Omdat het apparaat veel lawaai maakt, kunt u kiezen voor een hoofdtelefoon met muziek of voor oordopjes ter bescherming van het geluid. U krijgt een belletje, waarmee u tijdens het onderzoek de laborant kunt waarschuwen.

 

De laborant schuift u in de tunnel. Het is belangrijk dat u ontspannen en stil blijft liggen, omdat de opnamen kunnen mislukken als u zich beweegt.

 

Voorbereiding

Voor een MRI-scan van de mamma zijn geen voorbereidingen nodig.

 

Duur van het onderzoek

Een MRI-scan van de borst duurt ongeveer dertig minuten.


Zie ook

Patiëntenfolders

Zoeken

Lees voorLees voor | Print
Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten